De kunst van het eten met sticks onder de knie krijgen
Met deze kleine tips and tricks eet jij ook in no time als een sushi pro!
  • Neem het eerste stokje vast met je middelvinger en je duim. Dit stokje beweeg je niet!
    Zorg voor een stevige grip. Laat het uiteinde van het stokje in de holte van je hand liggen. Laat het smalle gedeelte rusten op de zijkant van je wijsvinger. Je kan het het best vergelijken met hoe je een pen vasthoudt.
  • Neem het tweede stokje vast tussen je middelvinger en duim. Dit is het stokje dat je beweegt. Leg vervolgens je duim over de zijkant van het andere stokje zodat deze op het eerste stokje rust. Probeer enkele grepen uit tot het aangenaam voor je voelt. Let erop dat de stokjes gelijk lopen. Anders is er mee eten niet echt prettig. Tik eventjes met je stokjes op de tafel. Zo is het al veel makkelijker om je eten ermee vast te nemen.
  • Beweeg echt enkel je bovenste stokje! Het is handig een beetje te oefenen op het openen en sluiten van je stokjes alvorens je iets probeert op te pakken. Let er ook op dat de uiteinden van je stokjes niet kruisen want ook zo maak je het jezelf lastiger. Iedereen heeft een eigen houding waarop hij of zij eten met stokjes het makkelijkst vind.