Informatie COVID-19: Vanaf 8 mei terras opnieuw open, take away en delivery blijft mogelijk
+32 (0)3 775 86 23
De aantrekkingskracht van sushi
Bijna elke stad heeft vandaag de dag één of meerdere sushirestaurants. Dat was tien jaar geleden nog niet het geval. De populariteit van deze Japanse delicatesse is op korte tijd enorm gestegen. Wat is nu de aantrekkingskracht van deze rijsthapjes met rauwe vis? Deze tien redenen geven je misschien een idee…

1 Geschikt voor elk eetconcept

Van fastfood naar delicatesse… en andersom…

Oorspronkelijk was sushi fastfood in Japan. Het concept ontstond uit de vraag naar een snelle hap om mee te nemen. Toen veel straatverkopers restaurants gingen oprichten door de lage vastgoedprijzen, kreeg sushi stilaan meer aanzien. Als delicatesse werd sushi ook enorm populair in het westen. Nu vinden we ook overal sushirestaurants in Europa en Amerika en is het gerecht hier en daar ook wel wat ‘verwesterst’. Nu lijkt sushi zelfs vaak weer een hoofdrolspeler te zijn in all-you-can-eat-concepten of takeaway-ketens. Het is alleszins nog steeds razend populair en toegankelijk voor iedereen.

2 Toegankelijke prijzen

Wat sushi ook toegankelijk maakt, zijn de prijzen. Sushi hoeft al lang niet meer peperduur te zijn. Gewone gezinnen kunnen het zich nu ook permitteren om met zijn allen sushi te gaan eten na de werkuren. Bij een takeaway-aanbod kun je zelfs vooraf perfect zien hoeveel je zult betalen. Je koopt een pakket sushi aan een vaste prijs.

3 Jong en fris

De vaste, toegankelijke prijzen zijn vooral aantrekkelijk voor jongeren onder de 30. Over het algemeen zijn die ook vrij exotisch ingesteld. Ze staan open voor iets nieuws. Sushi is zo populair omdat het een jonge, frisse uitstraling heeft.

4 Gepimpte vis

Zelfs mensen die doorgaans niet dol zijn op visgerechten, reserveren wel eens in een sushirestaurant. Sushi verandert heel de ervaring van vis eten omdat het hoofdingrediënt rijst is. Die unieke verhouding tussen rijst en vis wordt door veel meer mensen gesmaakt, zelfs zij die hun neus optrekken voor een verse forel.

5 Japanse cultuur

Wokrestaurants hebben de voorbije jaren wat populariteit afgestaan aan sushirestaurants. Wok is als gerecht inmiddels geadopteerd door diverse culturen. Sushi ademt nog steeds de Japanse cultuur waar zoveel westerlingen van houden. Je hoeft geen anime- of mangafan te zijn om de vakkundigheid en discipline te appreciëren waarmee Japanners hun voedsel bereiden.

6 Een ervaring

Sushi is niet gewoon een gerecht; sushi eten is een ervaring. Aan tafel eten of aan de toog, al dan niet met transportbandje, met of zonder kimono of stokjes, …? Sushi gaan eten is je laten onderdompelen in een wereld van traditie, smaak en esthetiek. Wie houdt daar nu niet van?

7 Rust

Sushi ‘beleven’ in een kwalitatief sushirestaurant is de ultieme ontspanning. Je geniet van heerlijke versbereide ingrediënten en esthetisch vakmanschap in een omgeving die rust uitstraalt. Ideaal om het weekend te starten of de dag vol voldoening af te sluiten. Een sushimaaltijd is bovendien geen zware maaltijd dus je kunt achteraf genieten van een deugddoende nachtrust.

8 Variatie

Er is ontzettend veel variatie in sushi. Sushi wordt bereid op verschillende manieren, in diverse vormen, met allerhande ingrediënten. Er is zelfs sushi zonder vis: met vlees, groenten, eieren, … Door de enorme variatie is het een aantrekkelijk gerecht voor heel veel mensen, met diverse voorkeuren of eetgewoonten of uit verschillende culturen.

9 Smakelijke hapjes

Het concept van meerdere kleinere hapjes spreekt zowel grote als kleine eters aan. Je voelt je verzadigd na een sushimaaltijd maar je hebt zelden dat volgepropt gevoel dat je wel eens hebt met de Belgische keuken. Sushi wordt geserveerd in kleine, smakelijke porties die tegelijkertijd een streling voor het oog zijn. Zelf kunnen controleren hoeveel je er eet, is een groot voordeel.

10 Gezond

Traditionele sushi heeft een hoge voedingswaarde en is best gezond. Ongezonde vormen vind je eerder in fastfoodrestaurants, waar vaak westerse varianten worden geserveerd. Er wordt dan wel eens mayonaise toegevoegd of er worden ingrediënten gefrituurd. Bovendien laat de hygiëne het daar vaak afweten. Dat doet natuurlijk afbreuk aan de traditie.

Kwalitatieve sushi, bereid op een correcte manier, is een pak gezonder dan een maaltijd met frieten en roomsauzen. Het bevat omega 3-vetzuren, eiwitten, koolhydraten en afhankelijk van de diverse ingrediënten vaak nog een boel vitaminen en mineralen. Wasabi bevat antioxidanten, waaronder isothiocynaat. Dit zou bijdragen aan het voorkomen van kanker.

Misschien weet jij nog wel een aantal redenen waarom sushi zo populair is vandaag de dag. Of heb je helemaal geen reden nodig om zin te krijgen in sushi? Ons sushirestaurant is 7 dagen op 7 open, ook op zon- en feestdagen. Reserveer vandaag nog een plaatsje.