We zijn weer volledig geopend, ook take away nog steeds mogelijk!
+32 (0)3 775 86 23
Sushi is booming! Maar waarom?
Het is overal verkrijgbaar en grote hippe steden zitten er vol mee, sushirestaurants! Hoewel dit 10 jaar geleden nog heel anders was is de orientaalse keuken tegenwoordig niet meer weg te denken. De delicatesse met Japanse oorsprong is populair en wij weten wel waarom! We hebben 10 redenen voor je opgesomt zodat jij ook helemaal op de hoogte bent van de laatste trend.

1 Van fastfood tot sterrenrestaurant

Sushi is er voor iedereen, to-go, als lunch maar ook een ware delicatesse!

Oorspronkelijk is sushi ontstaan vanuit de vraag naar een snelle hap om mee te nemen. Maar toen de vastgoedprijzen daalden verhuisden veel straatverkopers naar echte restaurants en kreeg sushi een exclusiever imago. De smaken werden verfijnd en als echte kunstwerkjes opgediend. Dit waaide over naar het westen waar sushi als ware delicatessen werden gezien. Vandaag de dag is sushi erg populair in de Verenigde Staten en Europa maar is het wel wat 'verwestert'. De sushi is namelijk erg populair bij de all-you-can-eat en takeaway-ketens.

2 Toegankelijke prijzen

Sushi is er voor iedereen en elke portemonnee. Hoewel sushi een echte delicatesse is allang niet meer exclusief. Door het ruime aanbod aan restaurants is er ook veel verschil in prijs. Dit maakt dat de prijzen voor sushi toegankelijk zijn voor een breed publiek. Zo kies je er zelf voor of je voor takeaway, all-you-can-eat of fine dining gaat!

3 Jong en fris

Sushi is redelijk nieuw in onze westerse cultuur. Het concept is jong en fris en dat maakt het vooral populair bij gasten onder de 30 jaar. Zij staan open voor nieuwe ervaringen en ontdekken graag verschillende keukens.

4 Vis, maar dan anders

Sushi is ook erg populair, ook bij mensen die normaal gezien niet zoveel van vis houden. Vaak wordt sushi gezien als een vis gerecht maar het hoofdingrediënt is toch echt rijst. De unieke verhoudingen tussen vis en rijst zorgt ervoor dat iedereen vis anders gaat beleven. Het is namelijk eens wat anders dan alleen een gebakken zalm of zeetong. De gerechtjes zijn verassend en vernieuwend en laten je kennis maken met een nieuwe wereld aan smaken en combinaties.

5 Japanse cultuur

Waar een tijdje geleden wokken nog erg populair was hebben ze nu toch echt wat van die populariteit moeten afstaan aan sushi. Inmiddels is de wok als gerecht ook geadopteerd door verschillende oosterse culturen. Sushi daarentegen is écht Japans, en dat maakt het zo origineel. De Japanse keuken staat bekend om zijn vakkundigheid en discipline en dat proef je terug in de sushi!

6 Een beleving

Sushi is niet alleen een gerecht, het is een beleving. Je kunt sushi in alle rust aan tafel eten of er voor kiezen om de bereiding van dichtbij mee te maken aan de bar. Daarnaast eet je sushi traditioneel gezien met stokjes, een beleving op zich. Dineren in een sushi restaurant is naast sushi ook sfeerproeven. Dompel je onder in eeuwenoude tradities en geniet van de beleving!

7 Rust

Sushi ‘beleven’ in een kwalitatief sushirestaurant is de ultieme ontspanning. Je geniet van heerlijke versbereide ingrediënten en esthetisch vakmanschap in een omgeving die rust uitstraalt. Ideaal om het weekend te starten of de dag vol voldoening af te sluiten.

8 Variatie

Er is ontzettend veel variatie in sushi. Sushi wordt bereid op verschillende manieren, in diverse vormen, met allerhande ingrediënten. Er is zelfs sushi zonder vis: met vlees, groenten, eieren, … Door de enorme variatie is het een aantrekkelijk gerecht voor heel veel mensen, met diverse voorkeuren of eetgewoonten of uit verschillende culturen.

9 Smakelijke hapjes

Het concept van meerdere kleinere hapjes spreekt zowel grote als kleine eters aan. Je voelt je verzadigd na een sushimaaltijd maar je hebt zelden dat volgepropt gevoel dat je wel eens hebt met de Belgische keuken. Sushi wordt geserveerd in kleine, smakelijke porties die tegelijkertijd een streling voor het oog zijn. Zelf kunnen controleren hoeveel je er eet, is een groot voordeel.

10 Gezond

Traditionele sushi heeft een hoge voedingswaarde en is best gezond. Ongezonde vormen vind je eerder in fastfoodrestaurants, waar vaak westerse varianten worden geserveerd. Er wordt dan wel eens mayonaise toegevoegd of er worden ingrediënten gefrituurd. Bovendien laat de hygiëne het daar vaak afweten. Dat doet natuurlijk afbreuk aan de traditie.

Kortom, sushi is niet zomaar een graag geziene trend. Heb je tijdens het lezen ook zo'n zin gekregen in een heerlijke sushi maaltijd? Restaurant OZZO is alle dagen van de week geopend. Ontdek de oriëntaalse keuken en geniet van de versbereide sushi, reserveer vandaag nog je tafel!